Защо котките обожават да спят върху хората? Ето най-често срещани

...
 
 
 
Защо котките обожават да спят върху хората? Ето най-често срещани
Коментари Харесай

Защо котките обожават да спят върху хората?

 

 

 

Защо котките обожават да спят върху хората? Ето най-често срещани аргументи за този котешки избор:

Ако къщата е прохладна…

Котките лягат да спят върху стопанина, с цел да се стоплят с топлината на тялото му. С други думи, те употребяват господаря си за топло легълце. В непосредственост до камината или парното може да се усеща горещо, само че на стомаха, на гърдите, на гърба на притежателя, котето получава най-желаната топлота. Освен това, е и задоволително меко и комфортно.

Котето се нуждае от тактилен контакт със стопанина си.

Много от тези чувствителни създания се разполагат върху хората, когато страдат от разстройство с недостиг на вниманието. Съвременните заети хора, за жалост, от време на време нямат време за себе си (работа-готвене-почистване-деца и т.н.), да не приказваме за другарство с котето. И по този начин пухкавите „ мустачки “ се усещат изоставени и ненужни.

Домашният любим лежи на гърдите на човек,

когато желае да се „ слее “ в синхрон с успокояващото пердашене на сърцето му. Именно региона на гърдите доста котки считат за най-безопасното място на Земята. Освен това, сензитивните котенца може би нямат опция всеки ден да спят при стопанина, а единствено в редки случаи, да вземем за пример, когато е уплашено.

Когато котката ляга върху индивида, мъркайки предостатъчно, желае да изрази цялата си вселенска обич и безгранична любов. Въпреки, че котките постоянно са упреквани в естествена безчувственост и самостоятелност, те обичат да прекарват време до стопанина си, „ пеейки “ неземна ария на ухото му. Запомнете, че нито една котка няма да легне върху някой, в случай че не го обича. Това, което несъмнено не е в природата им, е лицемерието.

Много от тях са със мощно развито възприятие за благосъстоятелност.

За това от време на време са доста враждебни към обстоятелството, че някой поддържа връзка с техният обожаван стопанин (с други думи, те ревнуват притежателя си). Ето за какво, котката постоянно лежи върху индивида, ревнувайки от членове на фамилията или други домашни любимци, които живеят в къщата. По този метод „ мустачетата “ като че ли желае да кажат на господаря си: „ В последна сметка аз съм най-хубавият ти другар, не обръщай внимание на никого различен. Не единствено, че животното просто „ резервира “ място в гостоприемника, то също по този начин го маркира, оставяйки от тайната на потните жлези върху човешката кожа или облекла.

Котката спи върху тялото на притежателя или до индивида като защита. Някой счита, че кучетата могат да защитят стопаните си. Има обаче котки и котки с преобладаващ и самоуверен темперамент, които считат за собствен дълг да пазят притежателя и къщата му от неприятности. Легнала на гърдите на стопанина си (както и на краката му, на главата, по стомах или тил и т.н.), котката освен си почива и подремва, само че и го защищава от всевъзможни проблеми.

Мнозина са чували за котешка терапия – лекуване на разнообразни болести посредством контакт с домашни котки.

Учените имат вяра, че контактът с този домакински любим доста намалява риска от инфаркти и инсулти, забележете… с повече от една трета. Общуването с тях възстановява кръвното налягане, успокоява пулса, хармонизира работата на нервната система (включително унищожаване на меланхолия и безсъние). Тези неземни и благи лечители лягат на точното (болното) място и стартират да мъркат ритмично, масажирайки тялото на притежателя си.

Когато мъри спи на лопатките или на гърдите на човек от лявата страна, те лекуват болното му сърце. Котките лягат на краката на човек и стартират да мъркат, с цел да лекуват заболели стави или кости. С една дума, притежателят би трябвало да бъде нащрек, в случай че домашният му любим непрекъснато ляга на едно и също място (например, върху корема на човек, може да алармира за проблеми със стомаха).

Колкото и необичайно да наподобява, някои мъркащи любимци харесват метода, по който мирише потният секрет на притежателя му. За някои котки това има успокоителен резултат. Освен това, съществува изказване, че човешката пот е тип афродизиак за тях.

Съществува и съмнение, че котките лежат върху човек, с цел да обезвреждат насъбраната отрицателната сила в него.

Много притежатели означават, че психическото им въодушевление и душевно положение се възстановяват даже след къс контакт с котка. А някои даже имат вяра, че мустакатите другари държат злите очи далеко.

Дори и да имат разполагаем комфортен и мек диван, ситуиран в топъл усамотен ъгъл, доста котки се придвижват да спят по-близо до индивида. Не е загадка, че някои притежатели, осиновили, приютили или закупили коте, му разрешават да спи на възглавницата си или на ръба на одеялото за първи път, тъй че бебето да не се усеща самотно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР